4. klasse fra Ugelbølle friskole har været i køkkenet
Udgivet d. 23-05-2024 | Sabrina BrohusFørst var 4. klasse fra Ugelbølle friskole en tur på Karensminde i Følle, hvor mælkeproducent Mikkel Juhl Nielsen brugte en formiddag på at lære eleverne, hvor mælken kommer fra. Nu har eleverne været en tur i køkkenet for at lave yoghurt og smør.
Inden eleverne kastede sig over smør og yoghurtproduktionen, hørte de om processen, som laver mælk til yoghurt. Om hvordan man arbejder med de gode bakterier, enzymer, mikroorganismer, som alt sammen er med til, at vi kan fordøje den mad, vi spiser.
”For eleverne var det rigtig spændende at se, at mælken fik en anden tykkelse og smag. De så også frem til at tilsætte forskellige smage til yoghurten. Vi lavede også smør, og det at ryste smør var et kæmpe hit, og flere af leverne lavede flere portioner. Inden vi gik i gang med at lave smør, fik eleverne forklaret, at det er plantepigmentet caroten, der er i det græs, koen spiser, som i syrningsprocessen giver den gule farve. Det var en rigtig god dag, og det var nogle virkeligt begejstrede eleverne, som vi havde med i køkkenet”, lyder det fra Tina Drejer Maabjerg – projektkoordinator i Djursland Landboforening.
Projektet er støttet af Friluftsrådet og Udlodningsmidler til Friluftsliv.
.